Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Zonnepanelen schoonmaken doe je met SuperShine

 Gratis verzending vanaf 25,- /    vanaf 40,- 

Gratis Medium doek cadeau t.w.v €4,99 bij bestellingen vanaf €25,- 🎁

Of het nu gaat om vogelpoep, blaadjes die van de bomen waaien of andere vuiligheid; zonnepanelen hebben regelmatig een goede schoonmaakbeurt nodig. Door het vuil haal je namelijk niet het maximale rendement uit de panelen, waardoor je minder elektriciteit opwekt. Het is natuurlijk niet nodig om iedere week het dak op te gaan. Daarnaast spoelt een hevige regenbui ook aardig wat vuil weg. Hoe zorg je er echter voor dat de zonnepanelen goed schoon zijn, en behaal je een optimale opbrengst uit je zonnepanelen? SuperShine geeft je advies over hoe de zonnepanelen schoon te maken.

SuperShine Large Schoonmaakdoek Detailshot materiaal

SuperShine schoonmaakdoekjes voor zonnepanelen schoonmaken

Belangrijk bij het schoonmaken van de zonnepanelen is dat je zorgvuldig en voorzichtig te werk gaat. Schakel te alle tijden het systeem uit, zodat er geen stroom op aanwezig is als jij aan het reinigen bent. Laat bovendien ook de bekabeling met rust, waardoor je veilig bezig bent. Ga bovendien niet op de zonnepanelen zitten of staan. Zo voorkom je beschadigingen. Met de SuperShine schoonmaakdoekjes haal je gemakkelijk en snel alle vuiligheid van de zonnepanelen. De doekjes zijn van hoge kwaliteit en pluizen niet, zodat je maximaal gebruik maakt van je professionele schoonmaakdoekjes. SuperShine heeft daarnaast nog veel meer schoonmaakmiddelen in het schoonmaak pakket, zoals allesreiniger doekjes en microvezel brillendoekjes. Neem gelijk een kijkje in ons assortiment in de webshop.

Zonnepanelen reinigen: hoe ga je te werk?

Het schoonmaken van de zonnepanelen begint met de veiligheid. Zorg eerst dat de panelen volledig zijn uitgeschakeld. Daarna verwijder je eerst loszittend vuil, waaronder afgevallen bladeren van de bomen. Voor de zonnepanelen schoonmaken gebruik je vervolgens demi of ontkalkt water samen met een biologisch schoonmaakmiddel. Je brengt dit aan met een zachte schoonmaakdoek of borstel. Is het vuil op de panelen hardnekkig? Maak dan gebruik van een spons. Wil je de zonnepanelen wassen op een moeilijk te bereiken plek? In dat geval spuit je de zonnepanelen schoon met een waterspuit of pas je een uitschuifbare wisser toe. Essentieel is dat je bij het schoonmaken van de zonnepanelen geen schuurspons, hogedrukreiniger of heftige reinigingsmiddelen toepast. Hiermee kun je namelijk het glas van de zonnepanelen beschadigen. Zo kan er ongewenst vocht tussen de zonnecellen en het glas terechtkomen.

Wanneer kun je het beste de zonnepanelen schoonmaken?

Gedurende het jaar ontvangen de zonnepanelen de meeste zonuren tijdens de maanden mei, juni en juli. Je wilt gedurende deze periode het maximale uit de panelen halen. Het schoonmaken van de zonnepanelen kun je dan ook het beste aan het begin van het voorjaar doen. Op deze wijze ben je ervan verzekerd dat je zonnepanelen maximaal zonlicht ontvangen. Maak bovendien de zonnepanelen schoon op het moment dat er relatief weinig zonlicht op valt. Kies bijvoorbeeld voor een bewolkte dag, een moment op de vroege ochtend of juist laat ‘s avonds. Dit zorgt ervoor dat schoonmaakwater niet te snel droogt en vervelende vlekken creëert.

microvezeldoekjes

Haal onze kwaliteitsdoeken direct in huis

Kortom, onze schoonmaakdoeken zijn onmisbaar in ieder huishouden! Kies voor een handig super schoonmaakpakket om diverse oppervlakken in een handomdraai te reinigen. Heb je vragen voordat je een bestelling plaatst? Neem dan gerust eens contact met ons op door te bellen naar +31 6 44 13 92 81 of door een e-mail te sturen naar info@supershineonline.nl. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Schoonmaakadvies (Blog)

Ramen lappen zonder strepen
Door Karen (SuperShine Team)

Leuke weetjes en feiten over schoonmaken
Door Karen (SuperShine Team)

Het SuperShine team

Mocht je vragen, tips of advies willen hebben met de aankoop van jouw schoonmaakdoekjes. Wij (Esther, Ruud, Karen en Sander) staan voor je klaar om te helpen.

Waar staan wij voor:

  • Een kwalitatief hoogwaardig product
  • Doen wat we zeggen
  • Persoonlijke benadering

Wij zijn bereikbaar per telefoon, social media of mail.