Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Een wonderspons, ook wel een magic eraser of melamine spons genoemd, is een handig schoonmaakmiddel dat helpt bij het verwijderen van vlekken en vlekken op verschillende oppervlakken. Hardnekkige vlekken verdwijnen in een handomdraai en je hebt geen schoonmaakmiddel meer nodig. Er zijn verschillende soorten afmetingen en kleuren te koop. Let wel op de dikte en density van de spons. Dat laatste bepaald de kwaliteit van de wonderspons. Er zijn veel varianten te koop die zeer dun zijn en snel breken. Hoe hoger de density, hoe steviger de wonderspons. Hier is hoe je een melamine wonderspons gebruikt:

 1. Maak de spons klaar: Verwijder de wondersponsjes uit de verpakking. De spons is vaak vrij stevig en voelt een beetje als schuimrubber. Je hoeft de spons niet nat te maken voordat je begint, maar het kan helpen om hem een beetje vochtig te maken voor een beter schoonmaakresultaat.
 2. Knijp overtollig water uit: Als je de spons vochtig maakt, knijp dan overtollig water uit, zodat hij vochtig is maar niet druipt. Dit helpt om te voorkomen dat het oppervlak te nat wordt. Zeker wanneer je strepen van een spachtelputz muur haalt, moet de spons niet te vochtig zijn.
 3. Reinigen van vlekken: Wrijf voorzichtig met de wonderspons over de vlek of het oppervlak dat je wilt reinigen. Je zult merken dat de spons begint te slijten en af te brokkelen naarmate je hem gebruikt. Dit is normaal, omdat de spons microscopisch kleine deeltjes van het oppervlak verwijdert. Probeer het wondersponsje altijd eerst op een onopvallende plek uit!
 4. Spoel de spons regelmatig uit: Spoel de wonderspons regelmatig uit in schoon water om vuil en vlekken van de spons te verwijderen. Knijp het overtollige water uit en ga verder met schoonmaken.
 5. Droog het oppervlak af: Nadat je de vlek of het oppervlak hebt schoongemaakt, veeg je het af met een schone, droge microvezeldoek om eventuele resterende deeltjes of vocht te verwijderen.
 6. Voorzichtigheid: Hoewel wondersponzen zeer effectief zijn bij het verwijderen van vlekken, moeten ze met zorg worden gebruikt. Test altijd eerst op een onopvallend deel van het oppervlak om er zeker van te zijn dat het niet wordt beschadigd. Gebruik de spons niet op gevoelige of geverfde oppervlakken, aangezien deze kunnen worden aangetast.

Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen voor een wonderspons:

 • Reinigen van muren: Wondersponzen zijn uitstekend geschikt voor het verwijderen van vlekken, strepen, vingerafdrukken en markeringen van muren. Dit geldt voor verf, behang, en tegels.
 • Badkamerschoonmaak: Ze zijn handig voor het reinigen van badkuipen, douchewanden, wastafels, kranen en tegels. Ze verwijderen kalkaanslag, zeepresten en hardnekkige vlekken.
 • Keukenapparatuur: Je kunt wondersponzen gebruiken om vlekken en vetafzettingen van keukenapparatuur zoals ovens, magnetrons, fornuizen en koelkasten te verwijderen.
 • Vloeren: Wondersponzen kunnen worden gebruikt op harde vloeren zoals tegels, linoleum en houten vloeren om vlekken en strepen te verwijderen.
 • Schoonmaken van schoenen: Voor witte of lichtgekleurde sportschoenen kunnen wondersponzen helpen om scuff-marks en vuil te verwijderen.
 • Verwijderen van vlekken van meubels: Je kunt ze voorzichtig gebruiken om vlekken en vegen van stoffen meubels te verwijderen, maar wees voorzichtig en test eerst op een onopvallend deel om ervoor te zorgen dat het geen schade veroorzaakt.
 • Verwijderen van stiftenstrepen: Wondersponzen kunnen vaak helpen bij het verwijderen van inkt- of stiftenstrepen van verschillende oppervlakken.
 • Auto-interieur: Ze kunnen worden gebruikt om vlekken en vuil van autostoelen, dashboards en interieurpanelen te verwijderen.
 • Schoonmaken van witte boards: Wondersponzen zijn handig voor het verwijderen van hardnekkige markerresten van whiteboards.

Super Shine wonderspons

De Super Shine wonderspons heeft een density van 12. Dat is een belangrijke eigenschap. De density (kg/m3) zegt namelijk wat over de stevigheid van de spons. Er zijn ook sponsjes beschikbaar met een density van 4 of 8 maar die sponzen zijn slapper en breken snel. Onze sponsjes zijn 10*6 en 2 cm dik. Dit is ruim voldoende om oppervlakken echt goed te reinigen zonder dat de sponsjes snel breken. De Super Shine wondersponzen hebben handige bobbels, die er voor zorgen dat het oppervlak nog beter gereinigd wordt. Zoals eerder benoemd wordt de kwaliteit van de sponsjes wel minder naarmate je ze meer gebruikt.