Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

De voorjaarsschoonmaak komt er weer aan. Wanneer de zon gaat schijnen en de temperatuur gaat stijgen is het ook weer tijd om het huis kant en klaar te maken voor de lente. Toch blijkt dat steeds minder mensen een voorjaarsschoonmaak houden. Wij geven een aantal tips over de voorjaarschoonmaak en waarom het houden van een voorjaarschoonmaak toch heel nuttig en belangrijk is.

Wanneer de eerste zonnestralen het huis binnen dringen en het opdwarrelende stof zichtbaar wordt en de strepen op de ramen niet meer te verbergen zijn, is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Het verschil tussen een voorjaarsschoonmaak en een normale schoonmaak is aandacht voor details en de focus op plekken die je niet wekelijks of dagelijks meeneemt in je schoonmaakroutine. Vroeger werd dit zeer uitgebreid gedaan; alle meubels naar buiten, de matrassen uitluchten en alle matten en tapijten met een mattenklopper schoon slaan. Tegenwoordig is het schoonmaken anders geworden. Door de drukte in het leven zijn mensen minder tijd gaan besteden aan de grote schoonmaak. Waarom dan toch tijd plannen voor een voorjaarsschoonmaak:

  • Je huis fris en schoon voor de lente….

Het is toch erg lekker als je de lente begint met een fris en schoon huis. De bacteriën en het stof van je spullen af poetsen moet je toch zeker een goed gevoel geven. De badkamer even helemaal leeghalen en alles schoonmaken, zeg nou zelf douchen in een schone badkamer is toch veel lekkerder. Geef juist die plekken de aandacht waar je normaal niet zo vaak komt. Schuif de kasten in de woonkamer eens aan de kant, zet de boxspring even tegen de muur aan en haal de keukenkastjes eens leeg.

  • He daar was je weer!

Een ander voordeel is het terugvinden van je spullen. Je komt tijdens de schoonmaak waarschijnlijk allerlei spullen tegen welke je kwijt was. Ook de aandacht die je aan jouw spullen geeft betekent dat je er een andere waarde aan gaat geven. Die vaas die je wekelijks wel poetst is ineens niet meer interessant en kan je wel een keer wegdoen, maar dat vergeten kastje in de gang is eigenlijk toch wel erg leuk voor in de woonkamer. Zo krijgen je meubels weer een nieuwe frisse rol in huis.

  • Opgeruimd hoofd….

Niet alleen is het fijn om in een schoon opgeruimd huis te leven. Ook voor je eigen welzijn is de voorjaarsschoonmaak erg goed! Ten eerste omdat je jezelf er toch toe hebt gezet om het te gaan doen. Dit is voor de meeste mensen de moeilijkste stap. Tijd en energie vinden om je hele huis schoon te maken. Je bent al druk genoeg in het leven. Wanneer je deze stap toch hebt gezet moet je dit een zeer goed gevoel geven.  Daarnaast weten we dat schoonmaken en opruimen ook goed is voor de psyche. Je voelt je weer helder en fris en deze energie kan je goed gebruiken nu de lente er weer aankomt! Uiteindelijk zal dit het grootste voordeel zijn van de voorjaarsschoonmaak. Jij als persoon hebt er uiteindelijk het meeste profijt van. Dus geef niet alleen je huis dat beetje aandacht maar vooral ook jezelf!

  • Nog wat tips
  1. Een goed voorbereiding is het halve werk, prik een datum of een weekend waarop je wilt starten. Zorg ook dat je alle benodigdheden in huis hebt, denk aan opbergboxen en schoonmaakspullen en misschien wat extra hulp, dat is wel zo gezellig
  2. Maak een planning. Werk ruimte voor ruimte je huis af en ga van boven naar beneden! Maak zelf een selectie van wat je wilt schoonmaken en opruimen in je huis! Zo wordt het geen onhaalbare klus
  3. Ruim op en wees niet bang om spullen weg te gooien of te geven. Wellicht kan je iemand anders blij maken met jouw ‘vergeten’ spullen
  4. Geen voorjaarsschoonmaak zonder ramen lappen. Na een lange winter en regenbuien met Sahara zand is het verstandig om eerst de ramen goed af te spoelen zodat het grove vuil er vanaf is. Denk eraan, was je ramen niet in de volle zon. Het raam droogt dan te snel en dat zorgt voor strepen.
  • Al zin om te beginnen?

Super Shine wenst jou in ieder geval alvast een zeer fijne en schone lente ! Volg ons ook op facebook www.facebook.com/schoonmaakdoekjes om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes, tips en aanbiedingen. Of kijk in ons assortiment naar de schoonmaakdoekjes die jou weer kunnen helpen met deze schoonmaak! Lees ook onze ander blogs over schoonmaken of bekijk wat andere gebruikers van onze doeken vinden.