Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Eindelijk komt de zomer eraan. Tijd om weer lekker in de tuin te zitten, heerlijk te BBQ-en en in de avond lekker te genieten van een zomerzonnetje.  Dus vooral het moment om de tuin schoon te maken. In veel tuinen zijn de tuinmeubelen een belangrijke eye-catcher. Deze kun je weer fris poetsen en heerlijk de zomer mee doorkomen.

Het schoonmaken van tuinmeubilair is een belangrijke taak om het er mooi uit te laten zien en de levensduur te verlengen. Hier is een gedetailleerd stappenplan om verschillende soorten tuinmeubilair grondig schoon te maken:

Wat heb je nodig?

Benodigdheden verzamelen: Verzamel alle benodigde schoonmaakmiddelen en gereedschappen zoals:

 • Zachte borstels en sponzen
 • Emmers
 • Milde zeep of schoonmaakmiddelen geschikt voor buitenmeubilair
 • Tuinslang of hogedrukreiniger (voor hardnekkig vuil)
 • Azijn of baksoda (voor schimmel en meeldauw)
 • Droge Super Shine doeken of handdoeken

Stap 1: Algemene reiniging

 1. Verwijder los vuil: Begin met het afstoffen en afvegen van los vuil, bladeren en stof van het meubilair. Gebruik hiervoor een zachte borstel of doek.
 2. Spoel af met water: spoel het meubilair af met een tuinslang om het grootste deel van het vuil en stof te verwijderen.

Stap 2: Schoonmaken

Tuinmeubelen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen kenmerken en ook handleiding om goed schoon te maken. Het schoonmaken van tuinmeubilair kan in 5 handige stappen.

 1. Bereid een reinigingsoplossing: Meng milde zeep met warm water in een emmer
 2. Schrobben: Gebruik een zachte borstel of spons om het meubilair grondig schoon te schrobben. Bij houten meubelen is het belangrijk om de nerf te volgen
 3. Hardnekkige vlekken zoals groene aanslag of schimmel kan je verwijderen met een wonderspons
 4. Spoelen: Spoel het meubilair goed af met schoon water.
 5. Drogen: Droog het meubilair af met een schone doek om watervlekken of roest te voorkomen.

Stap 3: Textiel (Kussens en Stoffering)

 1. Controleer de wasvoorschriften: Kijk op het label voor specifieke was instructies.
 2. Handwas of machinewas: Was de hoezen indien mogelijk in de wasmachine volgens de instructies of was ze met de hand in een oplossing van milde zeep en water. Er zijn handige waszakken verkrijgbaar die de was zelf of de andere was beschermen. Andere optie is om alles in 1 keer te wassen in een grote wasmachine die je bijvoorbeeld bij een tankstation vindt.
 3. Droog schoonmaken: Voor kussens die niet kunnen worden gewassen, gebruik een stofzuiger met een borstelhulpstuk om vuil en stof te verwijderen. Eventuele haren van huisdieren kan je ook makkelijk met een droge Super Shine doek verwijderen
 4. Luchten: Laat kussens en textiel volledig drogen in de open lucht. Met een beetje zon, zijn ze zo droog.

Stap 4: Onderhoud en bescherming

 1. Beschermende sprays: Gebruik een beschermende spray of olie voor houten meubilair om het hout te voeden en te beschermen tegen weersinvloeden.
 2. Dek af: Bedek het meubilair met hoezen of berg het op in een schuur of garage tijdens slecht weer of buiten het seizoen.
 3. Regelmatig schoonmaken: Maak het meubilair regelmatig schoon om het in goede staat te houden.

Met dit stappenplan zorg je ervoor dat je tuinmeubilair schoon en goed onderhouden blijft, waardoor je er langer van kunt genieten. Fijne zomer!

De doeken van SuperShine helpen u om uw tuinmeubilair gemakkelijk schoon te maken en te houden. Zonder bijtende schoonmaakmiddelen en hierdoor blijft uw meubilair langer goed en mooi. Kijk voor meer informatie over onze schoonmaakdoeken op Professionele schoonmaakdoekjes