Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Streeploos je ramen wassen… het lijkt makkelijker dan het vaak is. Gebruik jij nog een zeem voor je ramen? Lees verder om erachter te komen wat Super Shine voor jou kan betekenen om ramen te zemen zonder strepen. Heb jij ook last van vieze ramen, vooral als de zon erop schijnt en al het vuil te zien is? Gebruik dan onze doeken om je ramen te lappen zonder strepen.

Streeploos je ramen wassen, het kan met onze microvezeldoeken

Heb jij ook zo’n hekel aan ramen zemen? Je ramen lappen zonder strepen is een tijdrovende klus. En vooral als je er naderhand achter komt dat je ramen tóch vol strepen staan, en je dus weer opnieuw kan beginnen… Daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van. We zetten hieronder de oorzaken van strepen op je ramen op een rij, waardoor jij voortaan in een handomdraai je ramen zult zemen zonder strepen:

  • Het gebruik van te veel schoonmaakmiddel

Soms denken mensen dat veel schoonmaakmiddel goed schoonmaakt. Dit is niet het geval, integendeel. Het schoonmaakmiddel zelf zorgt niet dat ramen schoon worden. Gebruik je te veel schoonmaakmiddel? Dan blijft het middel achter op de ramen. Dit veroorzaakt vervelende strepen.

  • Een trekker die versleten is of niet helemaal aansluit op het raam

Zelfs de trekker die je speciaal gebruikt om ramen te wassen zonder strepen achter te laten kan de oorzaak zijn. Hierdoor blijft er water en schoonmaakmiddel op bepaalde plekken zitten. Daarnaast is het de combinatie met schoonmaakmiddel die ervoor zorgt dat het niet streeploos wordt wanneer je de ramen gaat wassen. De trekker wordt met een bepaalde kracht over het raam getrokken. Dit betekent op bepaalde plekken met meer kracht en bepaalde plekken met minder kracht. Het schoonmaakmiddel wordt niet altijd opgenomen maar op het raam uitgesmeerd. Ook hierdoor ontstaan de vervelende strepen.

  • Gebruik van (thee)doek voor het nadrogen

Er zijn genoeg mensen die merken dat wanneer ze de ramen nadrogen het een beter effect heeft. Helaas is dit tijdelijk. Ook de doek laat sporen achter op het raam. De doek neemt nooit overal al het water en sop op. Hierdoor heb je plekken die sneller en langzamer opdrogen.

  • Het soort schoonmaakmiddel 

We hebben het al gehad over het gebruik van te veel schoonmaakmiddel. Daarnaast is het ook belangrijk wat je gebruikt. Niet alle schoonmaakmiddelen zijn effectief voor het lappen van je ramen. Bepaalde schoonmaakspullen laten een waas achter op je raam. Daarnaast zijn schoonmaakmiddelen vaak chemisch en dit heeft ook effect op het raam en daarnaast draagt het gebruik van schoonmaakmiddelen niet bij aan het milieu. Ons advies gebruik geen schoonmaakmiddel.

  • Hoeveelheid kalk

Afhankelijk van de regio kan het kraanwater extra hoeveelheden kalk bevatten. Dit veroorzaakt strepen op het raam. Veel mensen gebruiken regenwater voor het wassen van de ramen

  • Locatie

Als laatste en daar hebben we helaas geen tip voor, is de locatie van belang. Als u aan een drukke weg woont met veel verkeer kan er extra fijnstof op uw raam terecht komen of sommige bomen zorgen voor extra aanslag op de ramen. Tip zou dan zijn om regelmatig de ramen schoon te maken zodat de viezigheid zich niet ophoopt

  • Ramen wassen in de zon

Het voelt heerlijk, lekker in een t-shirt de ramen wassen in de zon, maar helaas is dat geen goed idee. Ramen zemen met zonlicht is niet aan te raden, omdat het glas warm wordt door de warmte van de zon. Hierdoor verdampt het schoonmaakmiddel een stuk sneller en dat heeft lelijke strepen op de ramen tot gevolg. Je maakt het raam dus het beste schoon bij bewolkt weer, of wanneer de zon niet direct op de ramen schijnt.

Ramen wassen zonder strepen te krijgen

De grote vraag is dan ook: hoe kun je je ramen lappen zonder strepen te krijgen? Heel simpel: door alle oorzaken die hierboven beschreven staan weg te nemen. Veel mensen vinden dit nog vreemd, iets schoonmaken zonder schoonmaakmiddel of andere hulpmiddelen. Toch is gebleken dat het beste resultaat verkregen wordt door de genoemde oorzaken van strepen weg te nemen. Dan is het echter nog wel van groot belang wat voor soort schoonmaakdoeken je gebruikt, want ook daar zit veel verschil in. Bij veel doekjes zal het niet streeploos worden wanneer je de overige attributen weglaat tijdens het wassen van de ramen. Het doekje moet de ramen écht schoonmaken, het vuil opnemen en het niet verplaatsen of wegvegen. Daarnaast moet het water goed geabsorbeerd worden. Niet ieder doekje heeft deze kwaliteit.

Tips om je ramen te zemen zonder strepen

Het beste resultaat krijg je ook wanneer je het raam zelf laat opdrogen. Door het proces van opdrogen krijg je geen strepen meer. Dus geen schoonmaakmiddel, geen trekker en niet nadrogen met een doek. Het enige wat hiervoor nodig is, is dus water en een kwalitatief goed schoonmaakdoekje. Met de Super Shine doeken kun je hygiënisch schoonmaken en het oppervlak drogen. Super Shine: water, doek goed uitwringen en poetsen maar. Probeer het zelf maar eens!

Speciale aanbieding

Bestel onze doekjes om je ramen in een handomdraai te kunnen schoonmaken

Wil je meer weten over Super Shine? Of wens je meer informatie over het zemen van de ramen zonder strepen? Schrijf een reactie, bel ons via +31 6 44 13 92 81 of stuur een e-mail naar info@supershineonline.nl. Wij reageren altijd en beantwoorden graag je vragen over het schoonmaken van je ramen! Lees ook onze andere blogs over schoonmaken! Of ben je al overtuigd…Volg ons ook op facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en de laatste aanbiedingen! www.facebook.com/schoonmaakdoekjes.