✓ Gratis verzending vanaf €20,-, → Binnen 1-2 werkdagen verstuurd!

Ramen wassen zonder strepen te krijgen. Het lijkt makkelijker dan het vaak is. Gebruik jij nog een zeem voor je ramen? Lees verder om erachter te komen wat Super Shine voor jou kan betekenen om ramen te zemen zonder strepen.

Heb jij ook last van vieze ramen, vooral als de zon erop schijnt en al het vuil te zien is?

Heb jij ook zo’n hekel aan ramen wassen? Een tijdrovende klus, met je emmer, doekje en zeem. En naderhand erachter komen dat je ramen vol strepen staan, en je dus weer opnieuw kan beginnen….

Vaak zijn er 4 oorzaken die zorgen voor strepen op de ramen na het wassen:

  • Het gebruik van te veel schoonmaakmiddel

Soms denken mensen dat veel schoonmaakmiddel goed schoonmaakt. Dit is niet het geval, juist integendeel. Het schoonmaakmiddel zelf zorgt niet dat ramen schoon worden. Gebruik je teveel schoonmaakmiddel dan blijft het middel achter op de ramen. Dit veroorzaakt de vervelende strepen.

  • Een trekker die versleten is of niet helemaal aansluit op het raam

Zelfs de trekker die je speciaal gebruikt om ramen te wassen zonder strepen achter te laten kan de oorzaak zijn. Hierdoor blijft er water en schoonmaakmiddel op bepaalde plekken zitten. Daarnaast is het een combinatie met schoonmaakmiddel wat ervoor zorgt dat het niet streeploos wordt. De trekker wordt met een bepaalde kracht over het raam getrokken. Dit betekent op bepaalde plekken met meer kracht en bepaalde plekken met minder kracht. Het schoonmaakmiddel wordt niet altijd opgenomen maar op het raam uitgesmeerd. Ook hierdoor ontstaan de vervelende strepen.

  • Gebruik van doek voor het nadrogen

Er zijn genoeg mensen die merken dat wanneer ze de ramen nadrogen het een beter effect heeft. Helaas is dit tijdelijk. Ook de doek laat sporen achter op het raam. De doek neemt nooit overal al het water en sop op. Hierdoor heb je plekken die sneller en langzamer opdrogen.

  • Het soort schoonmaakmiddel 

We hebben het al gehad over het gebruik van te veel schoonmaakmiddel. Daarnaast is het ook belangrijk wat je gebuikt. Niet alle schoonmaakmiddelen zijn effectief voor het lappen van je ramen. Bepaalde schoonmaakspullen laten een waas achter op je raam. Daarnaast zijn schoonmaakmiddelen vaak chemisch en dit heeft ook effect op het raam en daarnaast draagt het gebruik van schoonmaakmiddelen niet bij aan het milieu.

Ramen wassen zonder strepen te krijgen

De grote vraag is dan ook hoe dit wel voor elkaar te krijgen. Door alle oorzaken die hierboven beschreven staan weg te nemen. Veel mensen vinden dit nog vreemd, iets schoonmaken zonder schoonmaakmiddel of andere hulpmiddelen. Toch is gebleken dat het beste resultaat verkregen wordt door de genoemde oorzaken van strepen weg te nemen.

Dan is het nog van groot belang wat voor soort schoonmaakdoekjes je gebruikt, ook daar zit veel verschil in. Bij veel doekjes zal het niet streeploos worden wanneer je de overige attributen weglaat. Het doekje moet het raam echt schoonmaken. Dus het vuil opnemen en niet verplaatsen of wegvegen. Daarnaast moet het water goed geabsorbeerd worden. Niet ieder doekje heeft deze kwaliteit.

Het beste resultaat krijg je ook wanneer je het raam zelf laat opdrogen. Door het proces van opdrogen krijg je geen strepen meer. Dus geen schoonmaakmiddel, geen trekker en niet nadrogen met een doek. Het enige wat hiervoor nodig is, is dus water en een kwalitatief goed schoonmaakdoekje. De Super Shine doeken maken schoon en drogen het oppervlak. Super Shine: water, doek goed uitwringen en poesten maar. Probeer het zelf maar eens!

Wil je meer weten over ramen lappen zonder strepen. Super Shine heeft een video gemaakt over het onderwerp. Via het invoeren van je email krijg je direct toegang tot deze video. Daarbij heb je meteen een korte kennismaking en introductie met Super Shine. En een extraatje waar je vrijblijvend gebruik van kan maken. Ben je benieuwd..?        KLIK DAN HIER VOOR DE VIDEO

Of ben je benieuwd naar de schoonmaakdoekjes;

Kijk dan hier

Wil je er meer weten over Super Shine.. schrijf een reactie, of mail / bel of app ons. Wij reageren altijd! Lees ook onze andere blogs over schoonmaken! Of ben je al overtuigd…Volg ons ook op facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en de laatste aanbiedingen!  www.facebook.com/schoonmaakdoekjes.