Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

De herfst is weer begonnen dus tijd voor de grote najaarsschoonmaak. Na de zomer begint een periode van lekker veel binnen zijn, kaarsjes aan en lekker knus op de bank met een kop thee, koffie of warme chocolademelk. Er is niks beters dan het najaar te beginnen met een opgeruimd en fris huis. Dus de grote najaarsschoonmaak kan van start.  In deze blog 6 tips die jou kunnen helpen om dit op een prettige manier voor elkaar te krijgen.

1. Begin met opruimen.

Voordat je aan de slag gaat met de grote najaarsschoonmaak is het belangrijk om eerst orde te scheppen en op te ruimen. Begin daarom eerst met een flinke opruimsessie door het gehele huis. Zoek alle spullen uit en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Wanneer je dit zowel in het voorjaar als in het najaar bijhoudt zal het opruimen minder tijd kosten.  Pas nadat we alles hebben opgeruimd en uitgezocht, gaan we verder met de andere klusjes en de grote schoonmaak.

2. Zoek je kleding uit

Met de wisseling van seizoenen gebruik je sommige kleding niet meer en heb je andere dingen juist meer nodig. De zomerkleding kan uitgezocht en opgeborgen worden. Bedenk zelf wat je hiervoor het makkelijkst vindt. In een plank bovenin of achterin de kast of opbergen op zolder. De sjaals, handschoenen en wintertruien kunnen weer tevoorschijn gehaald worden. Let wel op dat er in de herfst zeker nog wat lekkere dagen kunnen komen, dus zorg dat er nog wat luchtige kleding binnen handbereik is.

Extra tip:  dit is meteen een goed moment om de zomergarderobe en de wintergarderobe na te kijken en de kleding, die je niet meer wilt hebben eruit te halen. Geef het aan een goed doel, of verkoop ze. Op deze manier heb je meteen deze klus volbracht.

3. Najaarsklusjes doen

Bij de herfst denk ik aan dekentjes op de bank, kaarsen aan en de verwarming lekker aan. Maar voordat dat kan gebeuren is het wel zo leuk om je huis herfst- en winter-proof te maken. Denk hierbij aan het ontluchten van de verwarming, de hoes van de bank of kussentjes halen en wassen, de gordijnen wassen etc. Probeer deze grote klussen bij ieder begin van een seizoen te doen.

4.  Pak de tuin aan

Naast het opruimen en schoonmaken van het huis, is het net zo belangrijk om je aandacht even buitenshuis te richten. Door de frisse dagen en de komende winter zullen we minder buiten zijn en zullen we de tuin winterklaar moeten maken. Berg de tuinstoelen op of de kussens ervan, zo blijven de tuinstoelen mooi en kunnen ze van het voorjaar weer in optimale staat gebruikt worden. Raap alle bladeren op en berg zomerspeelgoed op. Het is ook van groot belang om de buitenkranen dicht te draaien.  Deze kunnen met vorst kapot vriezen en dat willen we niet. Neem ook de tuin onderhanden en kijk of er bloemen of planten naar binnen moeten voor de komende periode.

5. Voorraadkast organiseren

Een mooi moment om je voorraadkast te doorzoeken. Zijn de producten nog houdbaar? Wat kan weg en wat moet blijven. Maak hem meteen even schoon met een sopje en zorg dat je hem aanvult met de producten die je nodig hebt.

6. Schoonmaken

Dan is het tijd om alles grondig schoon te maken. Stofzuigen, poetsen en dweilen. Vergeet de ramen niet. Ga alle kamers langs.

Jouw najaar kan niet beter beginnen dan in een schoon en fris huis. Helemaal klaar voor de winter! En dan genieten van de korte donkere dagen die hun eigen gezelligheid met zich meenemen.

De SuperShine schoonmaakdoeken kunnen jou helpen om je huis snel, hygiënisch en vooral grondig schoon te maken. Bekijk ons assortiment! Naast de pakketten zijn de losse doeken ook apart te koop. 3 verschillende maten schoonmaakdoeken. Hiermee kun je snel en hygiënisch je huis schoonmaken! Het grote voordeel van de doeken is dat je geen schoonmaakmiddel nodig hebt maar toch grondig schoonmaakt! Je kan iedere klus er mee klaren.

Volg ons ook op facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en de laatste aanbiedingen!  www.facebook.com/schoonmaakdoekjes