Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Uit een eerder onderzoek bleek dat wij gemiddeld 3 uur per dag kwijt zijn huishoudelijke taken. Ondanks dat is het niet ieders favoriete bezigheid. Veel mensen houden er niet van om het huis schoon te maken, maar het moet toch gebeuren. Gelukkig zijn er de microvezeldoeken. Deze multifunctionele doeken maken schoonmaken een stukje makkelijker en sneller.

Door de werking van de microvezeldoekjes bespaart het schoonmaken je veel tijd. Daarnaast hoef je bij gebruik van de microvezeldoekjes geen schoonmaakmiddelen te gebruiken, dat scheelt weer in de portemonnee. Lees hieronder nog meer voordelen van microvezeldoeken.

Hoe werkt de microvezeldoek?

De eerste microvezeldoeken werden in de jaren 90 op de markt gebracht . Er bestaan meerdere productiemethoden om microvezels samen te stellen, daarover later meer. Microvezel is een zeer fijne synthetische vezel. Deze vezel bestaat uit 70% polyester en 30% polyamide. Microvezel wordt verwerkt in textiel waardoor je niet alleen de microvezeldoek als resultaat krijgt maar ook bijvoorbeeld sportkleding. Textiel van microvezel is erg sterk, goed te reinigen, krimpvrij, vormvast en het droogt erg snel op. Door deze eigenschappen werkt microvezel erg goed bij huishoudelijke schoonmaakklussen. En door de polyamide hecht vuil gemakkelijk aan de doek zonder gebruik te maken van schoonmaakartikelen.

Hoe wordt de doek geproduceerd?

Een microvezel is altijd opgebouwd uit twee polymeren, samengebracht in 1 draad. De polymeren die worden toegepast, zijn polyester en polyamide (nylon). Van deze vezels worden de doeken gemaakt. Dit kan weer op verschillende manieren gebeuren; zo zijn er gebreide microvezeldoeken, geweven microvezeldoeken en een non-woven microvezeldoek.

Voordelen van microvezeldoekjes

Door de vele positieve eigenschappen van microvezel wordt schoonmaken met de microvezeldoeken erg gemakkelijk. Hieronder staan een aantal voordelen van microvezeldoeken:

  • Doordat het microvezel gemaakt is uit polyamide trekt de doek olie en vet gemakkelijk aan. Daarom hoef je, naast de microvezeldoek, geen extra reinigingsmiddelen te gebruiken.
  • In de microvezels zitten openingen (kleine poriën) waardoor het water uit zichzelf wordt opgetrokken in de doek.
  • Deze kleine poriën zorgen er ook voor dat er geen strepen op het oppervlak achterblijven tijdens het schoonmaken.
  • De doek wordt statisch geladen door de wrijvende bewegingen. Hierdoor wordt ook stof meegenomen in de doek.
  • Tot slot kunnen de meeste microvezeldoeken veelvuldig gewassen worden en gaan dus lang mee

Als je je gehele huis gaat schoonmaken is het verstandig om meerdere doeken te hebben. Doordat de microvezeldoeken al het vuil vasthouden, krijg je dit er niet zo maar uit. Om de doek dan weer schoon te krijgen, kan je de doek in de wasmachine doen. En dan kan je de doek weer gebruiken voor alle huishoudelijke schoonmaakklussen. Kortom, microvezeldoekjes moet je in huis hebben.

De nadelen van microvezeldoekjes

Helaas zitten er ook nadelen aan de gewone microvezeldoek. Als eerste is dit de structuur van de doek. Een gewoven of gebreide doek bevat opstaande vezels daardoor kan er vuil, zand en ander vuil in de doek achterblijven. Dit kan er voor zorgen dat de doek krassen achter laat op een oppervlak. Er bestaat een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende microvezel doeken die verkrijgbaar zijn. Alleen zomaar een microvezel doekje op je tv of hoogglans keuken gebruiken is niet aan te raden. Een tweede nadeel van de microvezel doek is het milieu. De productiewijze van de meeste microvezel doeken is niet altijd milieuvriendelijk. Er worden chemische processen gebruikt om de doek te fabriceren. Daarnaast zitten er microplastics in het product die het milieu kunnen schaden.

De oplossing:

SuperShine X-Large uniek materiaalDe SuperShine doeken zijn non-woven microvezeldoeken. Ze zijn gemaakt uit 1 draad en middels hydro verstrengeling zijn de vezels gesplitst. De kern van de vezel wordt er daarbij uitgehaald.  Dat zorgt ervoor dat de doeken heel goed absorberen, fantastisch reinigen en zowel droog als vochtig gebruikt kunnen worden. De wijze van productie is dus al milieuvriendelijk aangezien er geen chemische processen worden gebruikt maar enkel water. Bijkomende voordeel van een non-woven doek is dat deze niet rafelen of pluisjes achter laten. Ook krassen de doeken niet aangezien het 1 enkele draad is en deze is plat er kan zich dus een vuil ophopen in de doek. Dus de doeken kunnen overal op gebruikt worden. Het grote voordeel is dus dat deze doeken de krachtige functie van het schoonmaken hebben, duurzaam zijn, ze kunnen gewassen worden gaan zeer lang mee, daarnaast gebruik je er geen schoonmaakmiddelen bij wat natuurlijk zeer duurzaam is aangezien schoonmaakmiddelen het milieu zeer belasten.

Ben je benieuwd naar een schoonmaakdoek die duurzaam, milieuvriendelijk, krachtig en overal op gebruikt kan worden? Probeer dan nu de SuperShine schoonmaakdoek. Bekijk hier ons assortiment.

SuperShine microvezeldoekjes

Wil je meer weten over Super Shine? Schrijf een reactie, bel ons via +31 6 44 13 92 81 of stuur een e-mail naar info@supershineonline.nl. Wij reageren altijd en beantwoorden graag je vragen over het schoonmaken met Super Shine! Lees ook onze andere blogs over schoonmaken! Of ben je al overtuigd…Volg ons ook op facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en de laatste aanbiedingen! www.facebook.com/schoonmaakdoekjes