Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Leuke weetjes en feiten over een bepaald onderwerp zijn altijd leuk om te lezen. Al is het niet de leukste bezigheid om te doen, hieronder staan best leuke weetjes en feiten die over schoonmaken gaan.

Want wist je dat…….

– Mannen voor 7 uur meer werk zorgen.

Dat is even schrikken. Een man in huis zorgt dus voor 7 uur extra werk in het huishouden dan wanneer er geen man is. Herken je dit? Rondslingerende kledingstukken, overal waar de man is geweest een spoor van spullen? Misschien is het de vaatwasser die je opnieuw moest inruimen nadat je man zo goedbedoeld deze had ingeruimd. Of spullen die ineens kwijt zijn of op een andere, vaak onlogische plek, liggen. Het schijnt dat mannen anders naar opruimen kijken dan vrouwen. Mannen stapelen spullen en proberen het netjes in een hoek te leggen, vrouwen zoeken uit en leggen de spullen daar neer waar het nodig is of hoort te liggen. Ik wil in deze blog absoluut niet de man negatief afschilderen, dus het positieve nieuws is dat dit onderzoek gedaan is in Michigan, Verenigde Staten. Dus misschien geldt dit wel helemaal niet voor de mannen in ons land!

– Jonge single vrouwen het minst aantal uur besteden aan het huishouden.

Misschien logisch, die zijn alleen en maken daardoor minder rommel. Zij besteden gemiddeld zo’n 12 uur per week aan alle huishoudelijke klusjes. Getrouwde vrouwen tussen de 50 en 70 jaar zijn gemiddeld 24 uur per week ermee bezig. En huishoudens met 3 of meer kinderen zijn het meeste tijd kwijt per week, zo’n 28 uur.

– Hoger opgeleide mannen minder doen aan het huishouden dan mannen met een lagere opleiding.

Waarschijnlijk zijn hoger opgeleide mannen meer denkers en de andere meer doeners.

– Er een paar huishoudklussen zijn waar de meeste ruzies door ontstaan…

 • De vaatwasser inruimen: de kopjes links, de kleine borden rechts, dat is toch logisch. Het kan nooit in 1 keer goed gaat
 • De rommel die de ander laat rondslingeren: vooral vrouwen klagen vaker over rondslingerende troep van de man, waardoor de man weer gaat klagen over het gezemel van de vrouw over rondslingerende troep.
 • Stofzuigen: ken je dat verhaal waar er om de rommel heen wordt stof gezogen

 

– Schoonmaakmiddelen erg slecht kunnen zijn

Ze kunnen agressieve deeltjes bevatten die kunnen leiden tot ademhalingsproblemen en huidirritaties. Daarnaast tasten sommige schoonmaakmiddelen specifieke oppervlakken aan.

De hardnekkige schoonmaakproducten niet werken hoe wij ze toepassen

Chloor, bleek of andere producten hebben een zeer lange inwerktijd nodig om echt de bacteriën te kunnen doden. Wij laten de middelen vaak niet uren lang inwerken. Hierdoor heeft het product niet kunnen doen waarvoor het bedoeld is. Het enige dat je overhoudt is een plek wat een toxische omgeving is geworden met nog steeds de bacteriën.

– Schoonmaakmiddelen die opgelost worden in water een grote bron van bacteriën vormen op den duur.

Het oplossen van schoonmaakmiddelen in water is niet heel goed. Zeker niet wanneer er grote hoeveelheden worden gebruikt. Wanneer dit een tijd staat ontstaat er een bron van snelgroeiende bacteriën. Dus heeft u een emmer waar nog een drupje water met schoonmaakmiddel in staat zit dit al vol bacteriën. De emmer zal je dus na gebruik ook moeten schoonmaken. Wat een gedoe weer nu je dit weet.

En wist je dat…

– De wc bril best een schone plek is in vergelijking met deze oppervlakken

 • Het bureau bevat 400 x meer bacteriën dan een wc bril
 • Het toetsenbord of je snijplank in de keuken bevat 200 x meer bacteriën dan de wc-bril
 • Jouw mobiele telefoon bevat nog 18x meer bacteriën.

– Het doen van het huishouden een zeer goede workout is!

Dit is toch belangrijk om te weten. Hoe vervelend ook, je kunt schoonmaken en opruimen nu combineren met sporten. Twee vliegen in 1 klap!

 • Met dweilen verbrand je 300 calorieën per uur
 • Tijdens het stofzuigen verbrand je 250 calorieën per uur
 • Ramen lappen 300 calorieën per uur
 • Wanneer je de badkamer schoonmaakt verbrand je 350 calorieën per uur
 • Auto schoonmaken 200 calorieën per uur.

 

 

 

Misschien toch weer iets nieuws geleerd over schoonmaken. Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet, zelfs als het schoonmaken is. Dus moeten we het leuker proberen te maken! Lees ook onze andere blogs over schoonmaken, zoals ramen lappen zonder strepen, klik hier

Heeft u interesse om onze schoonmaakdoekjes te bekijken, die het zeker leuker en makkelijker voor u kunnen maken. Die op alle gladde oppervlakken te gebruiken zijn. Zeer effectief in resultaat en enkel water nodig hebben. Klik dan op onderstaande link.

Klik hier om direct naar onze aanbieding te kijken en het assortiment.

Wil je meer weten over SuperShine klik dan hier om te kijken wat het precies is en wat voor u de voordelen zijn!

Of volg ons op Facebook.

Klik hier om onze facebook pagina te bekijken en je aan te sluiten om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, aanbiedingen en nog veel meer!