Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Keuken schoonmaken in een handomdraai

De keuken vormt een centrale plek binnen onze woning. We bereiden onze maaltijden op het aanrecht of drinken een goed glas wijn met vrienden aan de keukentafel. Hoe zorg je dat de keuken hygiënisch en fris blijft? SuperShine geeft je advies over hoe je op de beste wijze de keuken kunt schoonmaken. Met de juiste middelen en stappenplan is je keuken binnen een mum van tijd weer spic en span.

 Gratis verzending vanaf 25,- /    vanaf 40,- 

Gratis Medium doek cadeau t.w.v €4,99 bij bestellingen vanaf €25,- 🎁

De voorbereiding voor de keuken schoonmaken

Voordat je begint met de keuken schoonmaken, haal je eerst de benodigde spullen in huis. Zorg dat je de Super Shine schoonmaakdoekjes, een schuurmiddel, keukenontvetter, een afwasborstel en een stofzuiger bij de hand hebt. Vervolgens houd je bij het stappenplan in gedachte dat je altijd vanaf het schoonste deel naar het meest smerige oppervlak werkt. Daarnaast maak je de keuken schoon van boven naar beneden. Ga je niet op deze manier te werk, dan word je schoonmaakdoekje eerder vies en raken elementen die je al hebt schoongemaakt weer vuil. Zo kun je eerst de keukenkastjes schoonmaken, daarna pas het aanrecht en tot slot het fornuis.

Stap 3: Het aanrecht schoonmaken van de keuken

Het Super Shine schoonmaakdoekje is daarnaast ideaal voor het afnemen van het aanrecht. Maak daarbij ook onder de keukenapparaten schoon, zodat je alle hoekjes meepakt. Je kunt ieder apparaat afzonderlijk even optillen, maar handiger is het om alle apparatuur tijdelijk te verplaatsen naar de keukentafel. Op deze wijze droogt het aanrecht streeploos op na het reinigen. Maak verder de wandtegels schoon met het schoonmaakdoekje. Geef daarbij extra aandacht aan de wandtegels bij de wasbak en het fornuis, aangezien deze tegels veelal het meest vervuild zijn.

Stap 5: Maak de wasbak van de keuken schoon

Om de wasbak van de keuken schoon te maken, haal je het zeefje uit de wasbak om deze te legen in de vuilnisbak. Vervolgens pak je wat schuurmiddel en reinig je de bak met een afwasborstel. Zorg ervoor dat je de wasbak goed naspoelt, zodat er geen reinigingsmiddelen in de wasbak aanwezig blijven. Neem daarna de kraan af met een schoonmaakdoekje. Is de kraan aangetast door kalk? Spray dan ontkalker op de kraan en laat dit voor een aantal minuten inwerken. Vervolgens verwijder je het kalk eenvoudig met een doekje.

Stap 1: Ruim spullen in de keuken op

Bij de keuken schoonmaken begin je met het opruimen van de aanwezige spullen. Ruim alle vaat in de vaatwasser of was het servies met de hand, en gooi etensresten weg in de vuilnisbak. Vervolgens stofzuig je de keuken, waarbij je de stang van de stofzuiger verwijdert om alle kruimels op het aanrecht op te zuigen. We raden je hierbij aan om geen vochtige viezigheid met de stofzuiger te verwijderen. Dit soort vuil kan namelijk blijven steken in de slang.

Stap 2: De kastdeuren en grepen van de keukenkastjes schoonmaken

Maak het Super Shine schoonmaakdoekje nat en veeg over de kastdeuren van de keukenkastjes. Vergeet daarbij niet om de handgrepen mee te nemen, aangezien je deze vaak vastpakt tijdens het bereiden van maaltijden.

Stap 4: Reinig het fornuis

Bij de keuken schoonmaken mag het fornuis uiteraard niet ontbreken. Beschik je over een fornuis met gaspitten? Verwijder in dat geval de pannendragers en plaats deze in de vaatwasser. Geen vaatwasser bij de hand, dan geef je ze een schoonmaakbeurt met heet water en afwasmiddel. Vervolgens haal je de pitten van het gasfornuis en laat je deze weken in een sopje van warm water en afwasmiddel. Het fornuis zelf maak je schoon met een Super Shine schoonmaakdoekje. Heb je een kookplaat in plaats van een fornuis? In dat geval hoef je alleen de plaat af te nemen met een klam vochtig schoonmaakdoekje.

Stap 6: De keukenvloer dweilen

Bij de keuken schoonmaken eindig je met het dweilen van de keukenvloer. Hiervoor maak je een sopje klaar van warm water en een reinigingsmiddel. Het hangt van de vloerbedekking af, wat voor soort schoonmaakmiddel je toepast. Heb je een tegelvloer, dan is een allesreiniger geschikt. Bij een pvc-vloer of laminaat maak je de keukenvloer schoon met specifieke PVC- of laminaatreiniger. Vervolgens dweil je de grond, terwijl je geregeld de dweil onderwijl uitspoelt.

De keuken schoonmaken met Super Shine

SuperShine beschikt over handige attributen om de schoonmaak zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kies voor de combimagnetron schoonmaken of oven schoonmaken bijvoorbeeld de zachte schoonmaakdoekjes van SuperShine. Deze doekjes zijn geproduceerd van enorm sterke vezels, die viermaal hun eigen gewicht kunnen opnemen. Het zorgt er dan ook voor dat vuiligheid daadwerkelijk wordt opgenomen in plaats van verplaatst. Verder laten de doekjes ook geen pluisjes achter, en voelen ze soepel aan. Om de keukenvloer te dweilen is de SuperShine dweil ideaal. Dankzij de maat van de dweil kun je hem op vrijwel elke trekker plaatsen. De dweil is circa honderdmaal wasbaar, en beschikt over een hoog absorberend vermogen. Meteen jouw schoonmaakmiddelen bestellen? Neem een kijkje in onze webshop en vereenvoudig jouw schoonmaakproject!

microvezeldoekjes

Haal onze kwaliteitsdoeken direct in huis

Kortom, als je de keuken of een andere ruimte in huis hygiënisch wilt reinigen, dan doe je dat eenvoudig en snel met behulp van onze kwalitatief hoogstaande doeken. Ontdek de gebruiksmogelijkheden van de doeken! Neem gerust contact met op als je vragen hebt. Je bereikt ons door te bellen naar +31 6 44 13 92 81 of door een e-mail te sturen naar info@supershineonline.nl. We voorzien je graag van meer informatie!

Schoonmaakadvies (Blog)

Ramen lappen zonder strepen
Door Karen (SuperShine Team)

Leuke weetjes en feiten over schoonmaken
Door Karen (SuperShine Team)

Het SuperShine team

Mocht je vragen, tips of advies willen hebben met de aankoop van jouw schoonmaakdoekjes. Wij (Esther, Ruud, Karen en Sander) staan voor je klaar om te helpen.

Waar staan wij voor:

  • Een kwalitatief hoogwaardig product
  • Doen wat we zeggen
  • Persoonlijke benadering

Wij zijn bereikbaar per telefoon, social media of mail.