Je bril schoonmaken is een dagelijks klusje. Je kent dat wel, vieze en vettige brilglazen vol met vingerafdrukken. Het lijkt wel of je bril de hele tijd vies is. Niet alleen door het op- en afzetten van de bril ontstaat er vuil en vettigheid op de brilglazen, ook het weer heeft er invloed op. Een goed zicht is belangrijk en vandaar ook zeer belangrijk om de bril goed te beschermen en schoon te maken. Zeker twee keer per week grondig schoonmaken zorgt ervoor dat jouw bril mooi blijft maar ook langer goed zal blijven. Met grondig reinigen wordt bedoeld ook het gehele montuur even goed mee te nemen. Daarnaast is het nodig om de brilglazen meerdere keren op een dag schoon te maken.

 

Goede manieren om je bril te kunnen schoonmaken

  • Reinigingsspray: Deze reinigingssprays zijn speciaal ontwikkeld om brillen schoon te maken zonder ze aan te tasten. Dit is dus een goede methode om de bril te behandelen. Nadeel is wel dat je de spray dan altijd mee moet nemen. Veel andere hulpmiddelen, zoals afwasmiddel met citroenzuur, tasten de beschermende laag aan die op je brillenglazen zit.
  • Wassen met lauw water: houd je bril onder lauw, stromend water. Je kunt zeep of afwasmiddel gebruiken zolang er geen citroen in zit. Vervolgens droog je de bril met een schone, goede doek. Let op: bij een kunststof montuur kun je beter geen zeep of afwasmiddel gebruiken, want ook dit kan het montuur aantasten.
  • Gebruik van een brillendoekje: dit is een goed doekje om even snel je bril te ontdoen van wat stof en vingerafdrukken. Maar veel meer vuil krijgt een brildoekje er niet vanaf. Het doekje kan ook niet nat gebruikt worden dus de bril zal dan alsnog met een spray of met lauw water behandeld moeten worden.

De beste oplossing voor het schoonmaken van de bril…

  • Super Shine brillendoekjes, de ideale brillendoek. Wil je een handig doekje hebben, dat je zowel nat (vochtig) als droog kunt gebruiken, dat het montuur of de brilglazen niet aantast, en dat je makkelijk in je tas of in je brillenkoker mee kan nemen? Dan adviseren wij de Super Shine brillendoekjes. Een microvezeldoekje zonder chemisch goedje, die door de hoge kwaliteit van de vezels hardnekkig vuil, vettigheid en vingerafdrukken moeiteloos eraf haalt. Het doekje kan gebruikt worden op ieder montuur en alle soorten brilglazen. Ook kan het doekje vochtig gebruikt worden om hardnekkig vuil te verwijderen. Dompel een deel van het doekje onder water, knijp dit dan goed uit en verwijder het vuil. Met het droge deel zorg je ervoor dat de bril netjes droogt zonder strepen. Geen krasjes, geen beschadigingen, geen dure goedjes, handig mee te nemen en altijd perfect zicht!