Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Een inductiekookplaat is niet alleen een handig en modern keukenapparaat, maar het vereist ook speciale zorg om het in optimale staat te houden. Regelmatig de inductiekookplaat schoonmaken is essentieel om (ingebrande) vlekken te voorkomen en de levensduur van uw inductiekookplaat te verlengen. In deze blog delen we handige tips en methoden om uw inductiekookplaat schoon te maken en glanzend te houden.

  1. Laat de kookplaat afkoelen:

Voordat u begint met schoonmaken, zorg ervoor dat de inductiekookplaat volledig is afgekoeld. Dit voorkomt dat u zich per ongeluk verbrandt en beschermt de kookplaat tegen schade.

  1. Verwijder grof vuil:

Gebruik een zachte microvezeldoek om eventuele grove vuildeeltjes of gemorste vloeistoffen van de kookplaat te verwijderen. Wees voorzichtig om krassen te voorkomen, vooral als uw kookplaat van glas is gemaakt.

  1. Gebruik van reinigingsmiddelen:

Het beste is om geen reinigingsmiddelen te gebruiken rondom plekken waar voedsel wordt bereid. Wilt u toch schoonmaakmiddel gebruiken, gebruik dan voor de dagelijkse reiniging een mild schoonmaakmiddel dat speciaal is ontworpen voor inductiekookplaten. Breng het schoonmaakmiddel aan op een zachte doek en veeg de kookplaat grondig schoon. Vermijd agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen die de kookplaat kunnen beschadigen.

  1. Verwijder hardnekkige vlekken:

Voor hardnekkige vlekken of ingebrande resten kunt u een pasta maken van baking soda en water. Breng de pasta aan op de vlekken en laat het enige tijd inwerken voordat u het voorzichtig wegveegt met een zachte doek. Herhaal indien nodig totdat de vlek volledig is verwijderd.

  1. Poets en droog:

Zorg ervoor dat de inductiekookplaat volledig droog is voordat u deze weer gebruikt. Gebruik een schone, droge microvezeldoek om eventueel achtergebleven vocht te verwijderen en de kookplaat op te poetsen voor een stralende glans.

  1. Voorkom krassen:

Om krassen op uw inductiekookplaat te voorkomen, vermijd het gebruik van schurende materialen zoals staalwol of schuurmiddelen. Gebruik in plaats daarvan zachte doeken en sponzen voor het reinigen.

  1. Regelmatig onderhoud:

Om uw inductiekookplaat in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Maak er een gewoonte van om na elke kooksessie de kookplaat schoon te maken om te voorkomen dat voedselresten inbranden.

Conclusie:

Het schoonmaken van uw inductiekookplaat is een eenvoudige maar essentiële taak om ervoor te zorgen dat deze er als nieuw blijft uitzien en optimaal blijft presteren. Met de juiste reinigingsmethoden en regelmatig onderhoud kunt u genieten van een stralende en hygiënische kookomgeving. Volg de bovenstaande tips om uw inductiekookplaat schoon te maken en te laten glanzen, zodat u keer op keer kunt genieten van heerlijke maaltijden. Onze Super Shine schoonmaakdoeken zijn ideaal om uw inductiekookplaat goed en hygiënisch schoon te maken. Door de unieke structuur van de doek, zullen ze ook geen krassen maken op de inductiekookplaat.