Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Een blog over het huishouden met kinds gaat in dit geval met name om tips die jou kunnen helpen. Hoe gaat het bij jou? Hoe ervaar jij het huishouden met en zonder kinderen? Wij geven wat tips dus lees snel verder.

Het is namelijk een stuk lastiger om het huis op orde te houden met kinderen dan zonder kinderen. In dit geval spreek ik uit ervaring ik ben moeder van 2 jongens. Wanneer er geen kinderen in huis zijn is het makkelijk om je te focussen op dat deel van het huishouden dat aandacht behoeft. Even een wasje in de wasmachine, stofzuigen en de wc even bijhouden. Met een kind erbij lijkt het erop of er geen tijd meer is om ook maar iets aan te pakken. En is het dan alsnog gelukt om je woonkamer op orde te maken zie je daar 15 minuten later al niks meer van. Speelgoed door het huis, kruimels op de grond, handjes op de ramen etc. Het lijkt een onmogelijke opgave op bepaalde momenten. We hebben wat tips op een rijtje gezet voor een huishouden met kids.

  1. Maak een schoonmaakschema. Dit helpt als stok achter de deur maar je kan ook beter plannen. Even snel een schoonmaakklusje doen als de kids naar school zijn of tijdens een middagslaap.
  2. Laat je kinderen meehelpen. Leer ze al jong om hun speelgoed op te ruimen en geef ze wanneer ze ouder worden zelf een doekje om alles schoon te maken. De meeste kinderen vinden dat geweldig.
  3. Wassen, wassen, wassen. Werk elke dag een wasje weg
  4. Bijhouden is een kunst maak iedere dag een rondje.
  5. Sorteren helpt, weet waar alles ligt en ook anderen weten dit dan en hierdoor kan je het op dezelfde plek terugleggen
  6. Zuinig met handdoeken
  7. Kleine rommeltjes snel even oppakken en weggooien, te lang laten liggen is funest en kleine rommeltjes worden snel grote rommeltjes
  8. Zorg voor een lege tafel en aanrecht. Het oog wilt ook wat, optisch schoon is ook een beetje schoon en lege tafels zorgt voor overzicht en rust.

Kinderen vinden het erg leuk om mee te helpen in huishouden. Ze houden ervan om een taakje te krijgen en dit helemaal zelf te doen. Het grote probleem bij schoonmaken is vaak dat je een emmer water hebt. Een emmer water bij kinderen in de buurt zorgt voor veel geklieder en uiteindelijk kun je aan dweilen. Een handige manier is een schoonmaakdoek aan je kind te geven die enkel vochtig gebruikt kan worden. Het voordeel hiervan is dat er geen geklieder met water is en het kind zich echt kan richten op zijn schoonmaak klusje. Daarnaast is het ook nog eens kindvriendelijk als je geen schoonmaakmiddel nodig hebt. Dit is altijd opletten met kinderen dus zonder is beter en kind-vriendelijker.

Het is goed om je kind een gerichte taak te geven zoals maak de tafel schoon. Belangrijk om zelf ook wat te doen zodat het kind echt het idee krijgt dat hij of zij dit zelfstandig mag doen. Wanneer de tafel schoon is geef het kind aandacht. Laat merken dat het erg goed gedaan is en dat het knap is. Dit zorgt voor voldoening bij het kind en hij of zij zal het vaker willen doen. Wanneer jij dit zou willen kun je ook werken met een belonings- schema. Heeft een kind een taak gedaan laat hem dit zelf afvinken of met een sticker aangeven en zet er een kleine naar eigen wens bedachte beloning tegenover.

Wanneer je kinderen structureel iets laat doen in het huishouden weten ze dat dit erbij hoort en zul je wanneer ze ouder zijn zien dat het profijt heeft en kinderen zelf of eerder hun eigen kamer opruimen en schoonmaken.

De schoonmaakdoeken van SuperShine gaan jou en jouw kind enorm helpen, geen water, geen schoonmaakmiddelen maar wel alles schoon en niet te vergeten alle bacteriën worden opgenomen! Klik hier voor ons assortiment en probeer het meteen uit!

Ow ja laat je weten hoe jouw huishouden met kids eraan toe gaat en of de tips werken?