Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Check of jij onder of boven het gemiddelde zit.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld per week 21 uur aan huishoudelijke taken besteden. Dat is gemiddeld 3 uur per dag. Het grootste deel van de tijd gaat naar taken als koken, opruimen, schoonmaken en de was doen. Hier besteden Nederlanders 2 uur per dag aan. De rest gaat voor het grootste deel op aan boodschappen doen. Wat….3 uur per dag! Dat klinkt veel, maar dat gaat vrij snel als je bedenkt hoeveel tijd je kwijt bent met onderstaande activiteiten:

  • Stofzuigen: 15 minuten
  • Koken: 30 minuten
  • Wasje doen: 20 minuten
  • Opruimen: 30 minuten

Nog altijd besteden vrouwen veel meer tijd aan zorgtaken: 9 uur per week meer dan mannen. Wel is het verschil kleiner geworden. Die daling komt vooral doordat vrouwen 1 uur en 36 minuten minder tijd aan zorgtaken zijn gaan besteden de laatste jaren. Dit komt doordat er meer slimme apparatuur voor het huishouden is en dat boodschappen, kleding en maaltijden tegenwoordig makkelijk online zijn te bestellen. Slimme hulpen in het huishouden zoals een robotstofzuiger, wasmachines met korte wasprogramma’s en multifunctionele schoonmaakdoeken zorgen ook voor extra tijdwinst.

Robot stofzuiger

Corona impact op het huishouden

Door het vele thuiswerken de laatste 2 jaar geven veel huishoudens aan dat er wel wat veranderd is. Niet alleen is er meer werk in huis te doen omdat iedereen veel meer thuis is en dus rommel kan maken maar ook de rolverdeling is anders. Uit onderzoek is gebleken dat 1/3 van de mannen zijn handen meer uit de mouwen steekt als het gaat om de huishoudelijke taken. Al met al geven 70% van alle Nederlanders aan dat ze nog voldoende vrije tijd hebben naast werk, kinderen en het huishouden, ik ben bang dat ik tot die andere 30% hoor.

Hoeveel uur besteed jij dagelijks aan het huishouden?

Besteed jij meer dan 3 uur per dag aan het huishouden? Bekijk dan waar bij jou het meeste tijd in gaat zitten? Kun je het op de 1 of andere manier inkorten zodat er meer vrije tijd overblijft voor andere zaken? Of vind je schoonmaken gewoon leuk om te doen? Kom jij niet aan de 3 uur per dag, maar is het huis en het huishouden helemaal op orde? Top, vertel de rest dan snel wat jouw geheim is.

Kinderen huishouden

In veel huishoudens zijn er ook van die typische mannenklussen zoals de auto wassen, de container buiten zetten en stofzuigen. Misschien een idee om een nieuwe verdeling te maken en misschien kunnen de kids ook nog meehelpen. Dat is ook een stuk gezelliger!

SuperShine uw hulp in huis

Nog een handige tip om tijd te besparen. Probeer de unieke SuperShine non-woven microvezeldoekjes. Normaal is het voor iedere schoonmaakklus een nieuw emmertje water, schoonmaakmiddel erin en dan ook nog nadrogen met een andere doek. Met de unieke SuperShine schoonmaakdoeken bespaar je 50% van je tijd met schoonmaken. 1 schoonmaakdoek voor iedere klus, water, goed uitwringen en poetsen maar. Een doek die alle bacteriën opneemt en niet verspreidt. Alles in een handomdraai streeploos en hygiënisch schoon. Kom in contact met deze nieuwe manier van schoonmaken en probeer deze nieuwste generatie microvezeldoek. Meer gemak en een schoner huis in minder tijd!

Aanbieding

Of het nu de ramen, de auto, het aanrecht, het sanitair, de eettafel of de hoogglans kasten zijn, je kunt onze doeken voor alle gladde en glanzende oppervlakken gebruiken. Bekijk hier ons assortiment! Nieuwsgierig, bekijk dan de video.