Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Bijna 50 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een huisdier. Het laatste jaar is het huisdierenbezit enorm toegenomen. In 2020 had 25% van de huishoudens een kat, bijna 20% een hond en in 7% van de huishoudens is een aquarium aanwezig. Huisdieren geven steun en troost aan hun baasjes in moeilijke tijden en door de coronacrisis kan er meer tijd met het huisdier worden doorgebracht. 8 van de 10 mensen geeft aan dat het huisdier hun kan opvrolijken. Erg gezellig en altijd iemand die blij is om in je buurt te zijn. Uiteraard is het wel heel belangrijk om vooraf te bedenken welke impact het nemen van een huisdier heeft.

Onderdeel van het gezin

Huisdieren zijn echt een volwaardig onderdeel van het gezin, alleen wij moeten de eerste hond of kat nog tegenkomen die zijn eigen speelgoed opruimt of zijn natte neus van het raam af poetst. Enkele leuke weetjes en feitjes over de liefde voor onze huisdieren:

 • Bij bijna een kwart van de huisdiereigenaren mag het huisdier in bed slapen
 • De helft van de eigenaren groet eerst het huisdier bij thuiskomst en daarna pas de andere huisgenoten
 • 1 of 3 huisdierbezitters heeft meer foto’s op de telefoon of computer staan van hun huisdier dan van familie en vrienden
 • 30% van de hondeneigenaren heeft zijn of haar hond zichtbaar of zijn profielfoto op social media

We hebben enorm veel voor onze huisdieren over maar daar hoort dus ook extra tijd voor het schoonmaken bij. In deze blog wat tips om sneller en efficiënt schoon te maken zodat je meer tijd over hebt om van je huisdier te kunnen genieten.

Extra (schoonmaak) werk

Je bent gemiddeld 3 uur per maand meer tijd kwijt aan het stofzuigen wanneer je een huisdier hebt. Dan hebben we het nog niet over dweilen, de eetbakken schoonmaken, kattenbak of het hok verschonen. Wat te denken van de natte neuzen en pootjes tegen de ramen, op het aanrecht of op je hoogglans kast. Al met al ben je dus wel wat extra tijd kwijt met schoonmaken met een huisdier in huis.

Jaloeziën

Met zo’n gezellige viervoeter of 2 voeter, vliegende vriend of kruipend reptiel heb je in huis veel meer te maken met stof. Dit zit overal aangezien je vriend ook lekker overal in het huis rondloopt of vliegt, verspreidt dit stof zich tot in de kleinste kieren en hoeken. Daarnaast verliest een huisdier haren die ook op iedere plek in het huis terug te vinden zijn.

We hebben 12 tips voor je op een rijtje gezet. Dit kun je doen!

 1. Houd de stofzuiger in een honden- of kattenhuis altijd binnen handbereik. Berg hem niet op, maar zorg dat hij op een centraal punt startklaar staat. Goed stofzuigen helpt ook tegen onverhoopte vlooieneitjes. Wel regelmatig de stofzuigerzak legen of vervangen.
 2. Geen tijd om uitgebreid te stofzuigen? Zet ramen of deuren even tegen elkaar open (let wel op dat je hond of kat niet de benen kan nemen) en je zult zien dat alle haren op de grond door de tocht in makkelijk oppakbare plukken bij elkaar komen te liggen. Heb je vloerbedekking? Rubber is de oplossing, probeer het eens met een trekker
 3.  Je kunt haren verwijderen met handige kleefrollers maar ook met wat plakband met de kleefzijde naar buiten om je hand wikkelen en daarmee even langs je kleren of de kussens van je bankstel gaan. Een wat vochtige rubberen huishoudhandschoen of een rubberen trekker werken ook, net als een vochtig doekje of gewoon een vochtige hand.
 4. Kam en borstel je dier, maar niet té veel. Daardoor kan de vacht namelijk beschadigen, waardoor je dier zijn vacht steeds opnieuw gaat vernieuwen en zo blijft verharen.
 5. Was kleedjes en mandjes van je dier regelmatig in de wasmachine. Zo blijven ze lekker fris en voorkom je dat er geurtjes in kunnen trekken. Doe dit niet samen met je eigen kleding, want de haren blijven dan juist extra kleven.
 6. Wees altijd voorzichtig met was-, schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen. Ze kunnen voor je dier niet alleen erg sterk ruiken, maar ook giftig zijn! Berg ze goed op, laat sopjes nooit onbeheerd staan en spoel schoongemaakte oppervlakken goed na, zodat je dier niet via zijn vacht of poten, die hij weer af kan likken, met schoonmaakmiddelen in aanraking komt.
 7. Hang een handdoek op bij de voordeur. Zo kun je natte voeten bij binnenkomst altijd meteen afdrogen. Tip: donkergekleurde handdoeken ogen minder snel vies dan lichtgekleurde.
 8. Leg de voordeur- of schoonloopmat niet in de breedte, maar in de lengte voor de deur. Daardoor loopt je dier bij binnenkomst langer over de mat. Ook handig wanneer je een cavia of konijn hebt, leg een matje voor de kooi dat voorkomt dat er overal zaagsel door de kamer ligt.
 9. Leer je hond zich uit te schudden voordat je hem mee naar binnen neemt. Dat kan een hoop zand en druppels schelen!  Je kunt dit gedrag uitlokken door tegen zijn nekharen in te strijken of voorzichtig even met je vinger onder of net in zijn oor te kriebelen.
 10. Zorg voor voldoende, ruime én schone kattenbakken. Dan houdt je kat het ook netjes! Als de bak niet schoon is, kan je dier een andere, minder gewenste plek in huis gaan zoeken. Niemand plast immers graag op een vieze wc. Ook voor konijnen en knaagdieren zijn er handige toiletten voor in het hok.
 11. Zorg voor een schone ‘eigen’ plek. Zet voor katten op hoge plekken kartonnen doosjes neer met een dekentje. Grote kans dat dit hun favoriete ligplek wordt waardoor andere, beter zichtbare plekken haarvrij blijven.
 12. Ramen zemen kun je met honden en katten in huis wel eeuwig blijven doen. Onze tip: stoor je er niet te veel aan. Een natte neus op het raam betekent dat je huisdier reikhalzend uit heeft gekeken naar je thuiskomst.

Super Shine

Voor echt efficient schoonmaken van de leefomgeving van je huisdieren raden wij de schoonmaakdoeken van Super Shine aan. Deze helpen bij het snel en hygiënisch schoonmaken van je huis. De doeken nemen 99% van alle bacteriën op, dat is wel zo hygiënisch zeker wanneer er kinderen en huisdieren in huis zijn. Daarnaast werkt de doek als een magneet op stof, dus even poetsen en klaar is kees. Ook de natte snuiten en de pootjes kun je eenvoudig verwijderen door enkel de doek klam vochtig te maken en over de plek heen te gaan. Klik hier voor onze Large schoonmaakdoek, er zijn meerdere maten beschikbaar.

Voor nu wensen wij jou veel plezier met jouw trouwe maatje.