Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

De badkamer snel en efficiënt schoonmaken.

De badkamer schoonmaken is voor veel mensen niet het meest favoriete klusje. Redenen hiervoor zijn vaak de hoeveelheid tijd die het kost en daarnaast maken we eerder de ruimtes schoon waarin geleefd wordt, zoals de keuken en de woonkamer. Desondanks besteden we gemiddeld 35 min per dag in de badkamer. De plek om jezelf te verzorgen is nog prettiger wanneer deze zelf schoon is. Er gaat niets boven een frisse, schone en hygiënische badkamer.

We beginnen met de wandtegels. Vooral omdat deze vaak vergeten worden en hier nogal wat stof op kan zitten en los komt bij het schoonmaken. Vergeet de voegen niet, deze zijn vaak donkerder geworden door de aanslag en de stof die ertussen komt te zitten. Het is even een klus maar heb je het eenmaal gedaan kun je het erna gewoon makkelijker bijhouden. Denk ook aan aan eventuele ventilatieroosters.

Nu is het de beurt aan het sanitair zoals douche, bad en wc (als deze zich in de badkamer bevindt). De douchecabine kan veel kalkaanslag bevatten. Je kan hiervoor (dure) kalkoplossers gebruiken maar pas altijd op voor agressieve schoonmaakmiddelen. De wanden van een douchecabine bevatten vaak een laagje die het condenseren een beetje tegen gaan, door deze agressieve schoonmaakmiddelen wordt dit laagje aangetast. Het makkelijkst is een supershinedoek te gebruiken die meteen de kalkaanslag meeneemt en ook daadwerkelijk de kalk verwijdert en vermindert. Hardnekkige kalkaanslag is niet direct verdwenen maar na een aantal keer poetsen zie je direct resultaat.

Pak ook de spiegels mee. Deze kunnen met een anticondens doek worden behandeld. Dit is wel zo handig wanneer u gedoucht heeft en uzelf erna wilt opfrissen in een spiegel waar je in kan kijken.

Daarna de kastjes en andere opbergplekken, de binnen- en de buitenkant. Meteen even alles uitzoeken zodat je lege flessen en potjes weg kan gooien. Deze verzamelen we vaak allemaal onbewust in de badkamer. Hoe minder spullen er staan hoe makkelijker het schoon te houden is.

Een lastige klus in de badkamer is vaak de (design)radiator. Hier blijft veel stof aan het einde van de buizen zitten. Een goede schoonmaakdoek, die het stof opneemt en niet verspreid, kan hier al een makkelijke oplossing voor zijn

Vergeet de deur, de klink en het lichtknopje niet mee te nemen. Ook deze worden vaak vergeten.

Als laatste stofzuigen we de badkamer. Er zijn nog steeds mensen die dit vreemd vinden om te doen, maar er vormt zich veel stof wat door het vocht een hoop viezigheid veroorzaakt. Neem de vloer na het stofzuigen af met een goede schoonmaakdoek zodat alle aanslag en viezigheid ervan af wordt gepoetst.

De badkamer is nu geheel fris en schoon en is nu echt een plek van ontspanning geworden waar je heerlijk de tijd kan nemen om jezelf op te frissen.

Nog wat handige tips om je badkamer tussendoor bij te houden zodat deze ruimte ook langer en mooier schoon blijft:

  • Haal na het tandenpoetsen meteen even een doekje over de wasbak, de kraan, spiegel en accessoires plankje. Zo vang je 2 vliegen in 1 klap
  • Maak tijdens of na het douchen de kraan of douchecabine direct schoon (je slaat dan 2 vliegen in 1 klap). Je kan er dan meteen voor kiezen om een anti-condensdoek over het glas heen te halen, dan beslaat de ruit de volgende keer niet. Dit zorgt er dan ook meteen voor dat het oppervlak langer schoon blijft omdat er geen water op blijft zitten, wat kalkaanslag veroorzaakt
  • Spoel nadat u in bad bent geweest het bad na, zodat alle schuimresten weg zijn. Maak vervolgens met een schoonmaakdoek het bad schoon en droog, doe dit ook met de kraan
  • Neem bij een stofzuig ronde ook de badkamer meer. De combinatie van stof en water zorgt voor vies kleverig vuil. Door wat vaker de stofzuiger erdoor heen te halen vermijdt je dit al.

Met deze tips zorg je er al voor dat je badkamer geen grote schoonmaakklus hoeft te worden. Het blijkt dat veel Nederlanders maar 1x per jaar de badkamer grondig reinigen.

Ideaal voor het schoonmaken van de badkamer zijn de Super Shine schoonmaakdoeken. Hiermee is de badkamer schoonmaken nog makkelijker en effectiever. Geen zeem meer gebruiken, niet meer nadrogen en je hoeft geen gebruikt te maken van nare agressieve schoonmaakmiddelen. Kalk, stof, vingerafdrukken en vettigheid verdwijnen nog sneller. Daarnaast kan je voor ieder klusje in de badkamer dezelfde doek gebruiken. Het maakt hygiënisch schoon, neemt vuil en bacteriën op in plaats van viezigheid te verplaatsen. Daarnaast droogt alles streeploos op. Kijk voor onze doeken op ons assortiment.