Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Eenvoudig en snel de combimagnetron schoonmaken

 Gratis verzending vanaf 25,- /    vanaf 40,- 

Gratis Medium doek cadeau t.w.v €4,99 bij bestellingen vanaf €25,- 🎁

Veel mensen zien tegen de combimagnetron schoonmaken op. Toch hoeft dit helemaal geen lastig karwei te zijn. SuperShine geeft je handige tips om de combimagnetron te reinigen. Daarnaast bieden we handige schoonmaakproducten in onze webshop aan, zoals allesreiniger doekjes, alcohol schoonmaakdoekjes en vochtige brillendoekjes. Neem gelijk een kijkje om jouw favoriete schoonmaak pakket samen te stellen.

SuperShine Large Schoonmaakdoek Detailshot materiaal

Tips om de combimagnetron schoon te maken

Met deze adviezen maak je de combimagnetron gemakkelijk schoon:

  • Citroensap voor de combimagnetron schoonmakenPlaats een schaaltje met citroensap in de combimagnetron en laat dit vijf minuten op vol vermogen draaien. Hardnekkig vuil laat hierdoor los. Bovendien zorgt de citroen voor een verfrissende geur in het apparaat.
  • Combimagnetron reinigen met soda. Voor de combimagnetron oven reinigen met soda plaats je een bakje met water en twee eetlepels soda in de magnetron. Dit laat je vijf minuten op vol vermogen rondgaan. Daarna wrijf je gemakkelijk het vet weg met een schoonmaakdoek.
  • Combimagnetron schoonmaken met een vaatwastablet. In een schaaltje met warm water plaats je een vaatwastablet. Dit laat je vijf minuten op vol vermogen draaien in de combimagnetron, waarna je het apparaat schoonveegt met een doek.

Meteen de juiste schoonmaak benodigdheden aanschaffen voor de combimagnetron schoonmaken? Bestel jouw reinigingsproducten in onze webshop voor een schoon resultaat.

 

Het ontstaat een vieze combimagnetron?

De combimagnetron raakt in de meeste gevallen vervuild doordat het gerecht dat in het apparaat wordt geplaatst (te) warm wordt. Vervolgens gaat het voedsel spetteren, waardoor vlekken ontstaan. Ook komt het voor dat vloeistoffen morsen op het moment dat je het gerecht in of uit de combimagnetron haalt. Hoe langer de voedselresten blijven zitten, des te lastiger het is om deze vervolgens te verwijderen. Daarom is het essentieel dat je geregeld de combimagnetron schoonmaakt.

Drie adviezen voor de combimagnetron schoonhouden

Hoe voorkom je vlekken in de combimagnetron? Met deze drie adviezen blijft de combimagnetron of oven zolang mogelijk hygiënisch en fris:

  1. Maak gebruik van een deksel die geschikt is voor de combimagnetron. Als je een deksel op het gerecht plaatst, vangt dit de spetters van het gerecht op. Gebruik hiervoor een speciale deksel die geschikt is voor de combimagnetron.
  2. Stel de juiste tijd in voor het opwarmen. Hoe warmer de maaltijd wordt, des te eerder het voedsel gaat spetteren. Lees daarom voor de bereiding van het gerecht hoe lang de maaltijd in de combimagnetron moet verwarmen.
  3. Warm het gerecht op bij een lage temperatuur. Wil je groenten als wortels, maïs of doperwten opwarmen in de combimagnetron? Laat deze gerechten dan op een lage temperatuur opwarmen. Gedurende het opwarmen maak je een aantal keer de combimagnetron open om door het gerecht te roeren. Zo verwarmt de maaltijd geleidelijk, wat spetteren voorkomt. Zijn er toch spetters ontstaan? Haal deze dan gelijk weg, om aankoeken te minimaliseren.
Oven schoonmaken

Haal onze kwaliteitsdoeken direct in huis

Kortom, onze schoonmaakdoeken zijn onmisbaar in ieder huishouden! Kies voor een handig super schoonmaakpakket om diverse oppervlakken in een handomdraai te reinigen. Heb je vragen voordat je een bestelling plaatst? Neem dan gerust eens contact met ons op door te bellen naar +31 6 44 13 92 81 of door een e-mail te sturen naar info@supershineonline.nl. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Schoonmaakadvies (Blog)

Ramen lappen zonder strepen
Door Karen (SuperShine Team)

Leuke weetjes en feiten over schoonmaken
Door Karen (SuperShine Team)

Het SuperShine team

Mocht je vragen, tips of advies willen hebben met de aankoop van jouw schoonmaakdoekjes. Wij (Esther, Ruud, Karen en Sander) staan voor je klaar om te helpen.

Waar staan wij voor:

  • Een kwalitatief hoogwaardig product
  • Doen wat we zeggen
  • Persoonlijke benadering

Wij zijn bereikbaar per telefoon, social media of mail.