Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Het mondkapje en de bril….

Het blijkt geen goed huwelijk te zijn, het mondkapje samen met de bril. Nummer 1 irritatie is het beslaan van de glazen bij het dragen van een mondkapje. Maar hoe komt dat nu?

Als je een mondkapje draagt wordt uitgeademde lucht omhoog gestuurd richting de bril. De warme waterdamp condenseert vervolgens op de koudere brilglazen. Het gevolg (technisch verhaal): door de oppervlaktespanning tussen de watermoleculen vormen er kleine druppels die het licht verdelen, waardoor de glazen minder goed contrast kunnen doorgeven. Met andere woorden, je ziet helemaal niks meer door je bril. Maar hoe voorkom je nu beslagen brilglazen bij het gebruik van een mondkapje?

Mondkapje

De Super Shine anti-condensdoek

De anti-condensdoek van Super Shine voorkomt beslagen brillenglazen omdat hij is geïmpregneerd met een speciale coating die o.a. ruiten, brillen, spiegels, vizieren condensvrij maakt en houdt. Je bril beslaat niet meer.

Wij kregen de vraag maar hoe werkt nu die anti condens doek precies?

Het antwoord is simpel, wij hebben de doek geïmpregneerd met een speciale anti-condens coating. Deze sprays kunt u ook los in een flesje kopen maar wij hebben de vloeistof verwerkt in de doek, wel zo makkelijk denken wij. Deze coating zorgt ervoor dat de condens voor langere tijd wegblijft. Hoe lang is afhankelijk van de luchtvochtigheid maar minimaal 24 uur.

Inwrijven en klaar….ja dat klopt gedeeltelijk. Er zijn een aantal belangrijke stappen waar je rekening mee moet houden;

    1. De doek moet droog zijn
    2. De brilglazen mogen niet te vet of vuil zijn, was anders eerst even de glazen schoon met lauw water. Dat is ook handig voor punt 3
    3. Voor de beste werking moet je brilglas al vochtig of gecondenseerd zijn. Je kunt, ter voorbereiding, de glazen ook zelf bevochtigen met jouw adem. Zodra de doek in contact komt met vocht gaat de coating zijn werk doen.
    4. Het is belangrijk dat je zowel de binnenkant als de buitenkant goed poetst met de doek en dat je het gehele oppervlak van het glas goed behandeld.

De doek werkt niet alleen bij gebruik van een mondkapje ter verkoming van beslagen brilglazen maar ook bij temperatuur verschillen tussen ruimtes of tijdens het joggen of gedurende het drinken van warme dranken. Last van beslagen ramen in de auto of wil je jezelf wel eens zien, zonder condens, in de spiegel van de douche gebruik dan de grotere anti-condens doek. We hebben ook een handig 4-delig combi pakket, dat is een leuk aanbiedingspakket met 2 Super Shine schoonmaakdoeken en 2 anti-condens doeken (+een gratis M doek t.w.v €4.99). Bekijk ook onze facebook pagina voor leuke acties en tips.

Bekijk ook onze voordeelsets anti-condensdoekjes:
Set van 5 stuks anti-condensdoeken brillendoekjes
Set van 10 stuks anti-condensdoek brillendoekjes