Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

De formule 1 onder het schoonmaken van je auto

Wat heb jij? Een dure Volvo,  een Toyota Prius van 15 jaar oud of een Volkswagen waar je zelf hard voor hebt gewerkt.  Hoe belangrijk vind jij het om je auto te wassen? We zitten namelijk gemiddeld 31 min. per dag in de auto. Dit is natuurlijk zeer verschillend per persoon. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat we met alle personenauto’s in Nederland 121,4 miljard kilometers hebben gereden in 2018. Gemiddeld rijden we 13.000 kilometer per jaar.

De meeste mensen wassen hun auto 8,4 keer per jaar. Dat is eens per 6 weken. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de Nederlanders zijn auto zelf wast, andere laten het door iemand doen, maar ook zegt 10% van de Nederlanders dat ze hun auto vrijwel nooit wassen. De belangrijkste redenen die worden aangegeven om de auto niet te wassen zijn dat ze het niet nodig vinden omdat hij toch weer vies wordt en dat het te veel gedoe is.

Heb je dat ook weleens als je ‘s morgens naar je werk rijd en ineens zie je jouw dashboard met al dat stof, de kruimels, bladeren en viezigheid op de grond. Zo kun je eigenlijk niemand meenemen in deze auto. Dan weet je het…. het wordt tijd om de auto eens goed schoon te maken! Het weekend, op de eerste plaats de zaterdag wordt hier vaak voor gebruikt. Ook vrijdag en woensdag zijn populaire dagen om de auto te wassen.

Hoe wassen we onze auto?

29% van alle mensen wast hun auto thuis met behulp van een emmer, spons en doek. Gemiddeld besteden we hier 45 minuten aan. Over het algemeen is maar 37% tevreden met het resultaat.

55% van de mensen maakt gebruik van een wasstraat of wasbox. In de wasbox maak je gebruik van de spoellans en borstel. Zorg wel voor voldoende kleingeld want mij is het ook overkomen, ben je aan het naspoelen, is je geld op. Deze wasbox is vaak goedkoper dan de wasstraat. Mijn ervaring is dat de wasbox ideaal is om even snel je auto af te spoelen, weg met al dat strooizout of modder maar echt goed schoonmaken is toch lastig.

Zelf zou ik gaan voor de wasstraat. Het bespaart tijd en iedere vieze plek wordt meegenomen. Je kunt zelfs kiezen om de auto van onderen te laten wassen en dat ga je zelf zeker niet redden thuis met je emmertje en je spons. Volop keus voor verschillende programma’s zoals het beschermen van je lak of het schoonmaken van je velgen. Gemiddeld wordt er 35 min.besteed aan het wassen van de auto in de wasstraat of wasbox.

Was je de auto zelf houdt dan altijd de vuistregel aan dat je de auto van boven naar beneden wast. Ja het lijkt heel logisch maar toch wordt dit vaak verkeerd gedaan. En let op wanneer je veel zand en modder op de auto hebt dit er eerst goed afspoelt anders kun je krasjes op de lak krijgen.

 Het interieur heeft ook aandacht nodig

Als de buitenkant schoon is, is het tijd voor de binnenkant. Laten we beginnen met opruimen. Zolang alle flesjes, half gevuld met water en de zakjes met rommel nog in de auto liggen kun je ook niet stofzuigen. Dus zodra dat weg is heb je ook ruimte om echt te gaan schoonmaken. We pakken de stofzuiger die vaak ook nog gratis is als je je auto door de wasstraat hebt gereden. Zorg dat je alles meeneemt, dus de matten eruit want daaronder vind je vaak alle kleine kiezels die je mee hebt genomen onder je werkschoenen met  diep profiel en stalen neuzen.

Als dat gedaan is, is het de beurt aan het dashboard, deuren en de ramen. Zorg voor een goede doek die alles in 1 keer goed schoonmaakt en geen stof achter laat. Vergeet ook je spiegels in de auto niet even goed schoon te maken.

Maar hoe goed je de auto ook schoonmaakt, vaak blijven er druppels en strepen achter op de lak of ruiten. Die vervelende druppeltjes waardoor je toch niet echt tevreden bent met het resultaat. Hier heb ik een oplossing voor…

Mijn truc

Voor zowel de buiten- als de binnenkant, gebruik ik Super Shine schoonmaakdoeken. Een multifunctionele doek waarmee ik alles schoon krijg en geen strepen meer krijg. Wanneer de auto gewassen is neem je de gehele auto af met een Super Shine doek. Deze kan droog gebruikt worden. Zo zorgt de doek dat de auto zonder strepen en druppels droogt.  De doek werkt als een soort zeem en neemt al het water moeiteloos op. Ook de ramen worden hier streeploos schoon door. Dus geen teleurstellende strepen en druppels als je klaar bent.

De binnenkant maak ik schoon met een klamvochtige doek, hij kan namelijk droog en nat gebruikt worden.  Het neemt moeiteloos al het vuil en stof van je dashboard op. Het laat je spiegels weer glimmen en zorgt dat je snel klaar bent met het interieur. Er blijft geen stof in de hoekjes achter. De doek neemt het vuil en de stof makkelijk op als een magneet.

Ook de velgen kun je blinkend maken met deze doeken. Hierdoor is mijn tevredenheid na een wasbeurt gestegen naar 100%. Want al dat gedoe moet natuurlijk wel resultaat opleveren.

Tip: Leg een doek in de auto en als je op een koude en natte dag ‘s morgens weg wilt rijden ga je met deze doek even over de ramen en de ramen zijn weer netjes. Ook aanslag kan makkelijk en moeiteloos verwijderd worden. Voor mij de formule 1 onder de schoonmaakdoeken.

Benieuwd naar ons assortiment klik hier